ویدیو / ارزیابی سبک دلبستگی خود با پرسشنامه جان بالبی
یکی از بزرگترین پرسشنامهها در تاریخ روانشناسی قرن بیستم در صفحات یک روزنامه محلی کلرادو، The Rocky Mountain News در ژوئیه 1985 آغاز شد. این پرسشنامه، کار دو روانشناس دانشگاه دنور، سیندی هازان و فیلیپ شیور بود. خوانندگان برای تشخیص اینکه کدام یک از این سه گزاره بیشتر نشان دهنده عاشق بودن آنهاست.
برای بهبود چشمگیر شانس خود برای شکوفایی در روابط، باید جرأت کنیم همین آزمایش را انجام دهیم:
پاسخ: نزدیک شدن به دیگران را نسبتاً آسان میدانم و با توجه به آنها راحت هستم و داشتن آنها به من بستگی دارد. من نگران رها شدن یا نزدیک شدن کسی به من نیستم.
ب: متوجه می شوم که دیگران تمایلی به نزدیک شدن به آن اندازه که من می خواهم ندارند. من اغلب نگران این هستم که شریکم واقعاً مرا دوست نداشته باشد یا نمی خواهد با من بماند. من می خواهم خیلی به شریکم نزدیک شوم و این گاهی اوقات مردم را می ترساند.
ج: از نزدیک بودن به دیگران تا حدودی ناراحتم. برای من سخت است که به آنها اعتماد کامل داشته باشم، سخت است که به خودم اجازه بدهم به آنها وابسته باشم. وقتی کسی خیلی بهم نزدیک میشود عصبی میشوم و اغلب، دیگران میخواهند من بیشتر از آنچه احساس راحتی کنم، صمیمیتر باشم.
در پشت صحنه، گزینه ها به سه سبک اصلی ارتباط با دیگران اشاره دارد که برای اولین بار توسط روانشناس انگلیسی جان بولبی، مخترع نظریه دلبستگی در دهه های 1950 و 60 شناسایی شد.
گزینه الف نشان دهنده چیزی است که به عنوان الگوی ایمن دلبستگی شناخته می شود، که در آن عشق و اعتماد به راحتی به دست می آیند.
گزینه ب به عنوان دلبستگی مضطرب شناخته می شود، جایی که فرد آرزوی صمیمی بودن با دیگران را دارد، اما به طور مداوم از ناامیدی می ترسد و اغلب از طریق رفتارهای پرخاشگرانه غیرمولد، بحران هایی را در روابط ایجاد می کند.
و گزینه ج به الگوی اجتنابی دلبستگی اشاره دارد، جایی که اجتناب از خطرات صمیمیت از طریق فعالیت های انفرادی و کناره گیری عاطفی بسیار آسان تر است.