چگونه از تروما بهبود پیدا کنیم


تروما به رویداد آسیب‌زایی اشاره دارد که باعث ایجاد شوک روانی شدید در فرد می‌شود. این رویداد می‌تواند شامل سوانح، سوء استفاده‌های روانی یا جسمی، اتفاقات جنگی یا حوادث وحشتناک باشد.

التیام از تروما یک فرآیند پیچیده و شخصی است که زمان و تلاش می‌برد. با این حال، با تعهد به بهبودی خود، می‌توانید بر گذشته غلبه کرده و زندگی معنادار و پرمحتوایی بسازید.

در این صفحه، منابع و اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می‌دهیم که می‌تواند به شما در شروع سفر التیامتان کمک کند. شما در اینجا در مورد تروما، علائم آن و راه‌های مختلف مقابله با آن خواهید آموخت. همچنین منابعی را برای یافتن گروه‌های حمایتی، متخصصان واجد شرایط و ابزارهای آنلاین برای التیام و رشد در کنار سایر بازماندگان تروما پیدا خواهید کرد.

به یاد داشته باشید، شما تنها نیستید.

میلیون‌ها نفر در سراسر جهان از تروما رنج می‌برند. با اتکا به حمایت دیگران و تعهد به بهبودی خود، می‌توانید بر گذشته غلبه کرده و آینده‌ای روشن‌تر برای خود بسازید.




نامه‌هایی که هرگز ارسال نمی‌شوند

نامه‌هایی که هرگز ارسال نمی‌شوند

یکی از اصول کلی سلامت روان این است که هر چه کمتر بتوانیم احساسات خود را بیان کنیم، بیشتر ناخوش می‌شویم. وقتی مجبوریم خشم، غم یا ترس خود را خفه کنیم، علائم ثانویه ای مانند بی خوابی، بدبینی، تلخی و سوء هاضمه در ما ایجاد می شود، درست همانطور که روحیه ما با پیدا کردن راهی برای ابراز بیرونی دردهایما...
در رویای آینده‌ای بهتر: زندگی‌ای که می‌توانستیم داشته باشیم

در رویای آینده‌ای بهتر: زندگی‌ای که می‌توانستیم داشته باشیم

ذهن به‌شدت در سرکوب کردن درد سرمایه‌گذاری می‌کند، اما همان‌طور که می‌دانیم، هزینه‌ی این سرکوب در درازمدت بسیار سنگین است. به همین دلیل است که باید با نیروهای درونی فراموشی مبارزه کنیم و از خودمان سوالاتی بپرسیم مانند: چگونه آسیب دیدیم؟ چه کسی و چگونه به ما آسیب زد؟
احساس واقعی خود را کشف کنید: سفری به دنیای درونی

احساس واقعی خود را کشف کنید: سفری به دنیای درونی

یکی از جنبه‌های عجیب و غریب و در عین حال دردسرساز انسان بودن، حجم بالای احساساتی است که اغلب از درک لحظه‌ای ما دور می‌مانند. خشم، شادی، رنجش یا ترس، همگی احساساتی هستند که در جریان خون ما جاری‌اند، اما در میان هیاهوی زندگی روزمره، به راحتی از کانون توجه ما خارج می‌شوند.
درک بی رحمی

درک بی رحمی

یکی از سوالاتی که اغلب افراد آسیب دیده در طول مسیرشان با آن دست و پنجه نرم می کنند، یافتن پاسخی برای «چرا بی رحمی وجود دارد؟» است، چرا که  آسیب های روحی تقریباً همیشه ناشی از اعمال بی رحمانه‌ی یک یا چند فرد است.
پایان یافتنِ تروما

پایان یافتنِ تروما

طبیعت بسیاری از آسیب‌های روحی آن است که متاسفانه هرگز به طور کامل بر آن‌ها غلبه نخواهیم کرد. آن‌ها همچنان پنهان و تهدیدآمیز باقی می‌مانند و منتظر می‌مانند تا زمانی که خسته، مضطرب یا در عشق طرد شویم، تا دوباره تسلط خود را بر ما اعمال کنند و با روایت‌های تاریکشان مجازاتما...
آیا باید والدین خود را ببخشیم؟ یا نه؟

آیا باید والدین خود را ببخشیم؟ یا نه؟

برای بسیاری از ما که کودکی‌های آشفته‌ای با نشانه‌های آسیب و ناراحتی داشته‌ایم، یکی از مشکلات تئوریک بزرگسالي در مسیر یافتن آرامش و تعادل، این است: آیا باید والدین خود را برای گذشته ببخشیم یا نه؟
کودک درون و بازوالدگری

کودک درون و بازوالدگری

روانشناسی ما را با مفاهیم چالش‌برانگیز و گاه حتی شرم‌آوری روبرو می‌کند که یکی از رایج‌ترین آن‌ها «کودک درون» است. افرادی که بر هوش و تجربه‌ی بالای خود تأکید دارند، ممکن است با شنیدن این اصطلاح ابرو بالا بیندازند یا با تردید سر تکان دهند.
به یاد آوردن فریاد زدن

به یاد آوردن فریاد زدن

اینکه صرف نظر از تصویری که گروهی عصبانی و پر سر و صدا در جامعه ایجاد می‌کنند، مشکل بسیار رایج‌تر، هرچند (به طور طبیعی) نامرئی، تمایل متضاد، ناتوانی گسترده در عصبانی شدن، عدم توانایی طرح درست و مؤثر شکایت، فرو خوردن خفه‌کننده‌ی سرخوردگی است – و تلخی، «بیرون‌ریزی&r...
به یاد آوردن احساس کردن

به یاد آوردن احساس کردن

زندگی معمولی اغلب برای پردازش مناسب اکثر تجربیات ما، بسیار سریع می‌گذرد. در یک گفتگوی پنج دقیقه‌ای با یک همکار، به اندازه‌ای محتوا وجود دارد که بتواند ساعت‌ها تأمل را به همراه داشته باشد؛ می‌توانیم رمانی به ضخامت سیصد صفحه در مورد نیم ساعت درون ذهن خود بنویسیم. بیشتر اوقات،...
به یاد آوردن رقصیدن

به یاد آوردن رقصیدن

رقص در اکثر فرهنگ‌ها جایگاه ویژه‌ای داشته است. مردم در گروه‌هایی گرد هم می‌آمدند، با صداهای ریتمیک طبل‌ها و فلوت‌ها، ارگ‌ها و گیتارها، سرودها و فریادها غرق می‌شدند و دست‌ها و پاهایشان را به شیوه‌های پیچیده و دیوانه‌وار تکان می‌دادند و خودشا...